Calisthenics

Posted by on jun 25, 2018 in Afslanken | No Comments

Ben je op zoek naar nieuwe manieren om jezelf uit te dagen, om jezelf nog verder te pushen dan voorheen? Dan is Calisthenics iets voor jou! Aan de hand van de oefeningen die je bij deze sport uitoefent verbeter je jouw kracht, fitness en lenigheid. Dit doe je aan de hand van diverse oefeningen die vooral de grove motoriek aanspreken, denk hierbij aan push-ups, pull-ups, squat jumps, handstand, chin-ups, burpees, shuttle runs en nog veel meer. Op deze manier train je jouw lichaam op diverse manieren zonder daarbij hulp nodig te hebben van apparaten of ander materiaal. Dit maakt deze methode tot zo’n unieke methode om je lichaam optimaal te trainen.

Voordelen van Calisthenics

Het is verleidelijk om jezelf tijdens oefeningen veelal te focussen op kracht. Maar er mag niet vergeten worden hoe belangrijk het is om oefeningen ook daadwerkelijk goed uit te voeren. Calisthenics houdt dit voortdurend in het oog. Wanneer je bepaalde oefeningen onder de knie hebt, begin je met nieuwe bewegingen die je langzaam opbouwt. Dit maakt deze methode effectief en tegelijkertijd een goede training voor je eigen discipline.

Daarnaast heb je geen toestellen nodig bij deze methode. Je traint namelijk aan de hand van je eigen lichaamsgewicht, het enige wat jij nodig hebt is je eigen lichaam. Dit vergroot de toegankelijkheid van deze sport aanzienlijk. Ben je toch op zoek naar specifieke plekken om te trainen? Die zijn er! Inmiddels bestaan er al diverse calisthenicsparken en ook outdoor trainingsplekken zijn uiterst geschikt voor deze sport.

Leave a Reply