Voor wie is ergotherapie bedoeld?

Posted by on jun 14, 2018 in Afslanken | No Comments

Ergotherapie is voor mensen welke moeilijkheden hebben om hun dagelijkse activiteiten uit te voeren. Denk hierbij aan de volgende situaties:

 1. Bij Dementie
 2. Bij Niet aangeboren hersenletsel
 3. Bij Chronisch vermoeidheidssyndroom
 4. Bij Chronische pijn
 5. Bij Spierziekten
 6. Bij Neurologische aandoeningen
 7. Bij Handletsels
 8. Bij Reuma
 9. Bij Verstandelijke beperking
 10. Bij Psychiatrische aandoeningen
 11. Bij Ouderdomsklachten
 12. Bij Burn-out / depressie
 13. Bij Vertraagde ontwikkeling bij kinderen

De leeftijd van de cli├źnten is zeer verschillend. Men werkt met ouderen, volwassenen en ook met kinderen. Ze werken in verpleeghuizen, revalidatiecentra, scholen, instellingen en ook in ziekenhuis. Daarnaast zijn er nog een aantal plekken waar je een ergotherapeut aantreft om ergotherapie te geven.

Wat doet de ergotherapeut?

Bij ergotherapie Amersfoort adviseert men om dagelijkse activiteiten weer onder de knie te krijgen. Het gaat om tal van zaken. De meest bekende aandachtsgebieden en werkvelden zijn:

 1. Revalidatie
 2. WMO gemeenten
 3. Kind & jeugd
 4. Handtherapie
 5. GGZ
 6. Ouderen (verpleeghuizen)
 7. Verstandelijk gehandicapten

Hoe werkt een ergotherapeut

Samen met een therapeut worden er lange termijn en korte termijn doelen geformuleerd. Het is de benchmark en het doel van iedere sessie. De lange termijn doelen zijn vaak om iets weer zelfstandig te kunnen doen. Om dit te realiseren zullen er vaardigheden aangeleerd moeten worden. De vaardigheden kan men zien als de korte termijn doelen. Het is een goede mix van manieren om te zorgen voor een goede realisatie van de zelfredzaamheid op specifieke vlakken in het leven.

Gezonde en blije mensen!

Er kan veel gebeuren in het leven. Het leven kan ineens anders zijn. Het is dan belangrijk om te leren omgaan met de nieuwe situatie en om te ontdekken hoe je jezelf kunt redden. Ergotherapie maakt dit mogelijk. Het is de sleutel naar een nieuw en gezond leven.

Leave a Reply